EMAIL SSL Fails

Discuss RoboTask here

EMAIL SSL Fails

Postby Brad » Wed Jan 17, 2018 1:17 pm

Hi,

I am having all sorts of issues connecting to my new email host.

Can you please advise what version SSL robotask uses for IMAP and POP.

Is there any way to update or change the SSL version for email - similar to the FTP options?

Thanks in advance.

Brad
Brad
 
Posts: 7
Joined: Sat May 01, 2010 5:00 am

Re: EMAIL SSL Fails

Postby Oleg » Wed Jan 17, 2018 1:57 pm

What the error message do you receive?

I just tested POP3 and IMAP on Gmail mail server. It works.
POP3 and IMAP actions use TLS for secure connection

Also could you tell what mail server do you use? I need to have the test account for investigation.
If it's necessary write to me to email address oleg(at)robotask.com

I wrote this problem into our ToDo
Oleg Yershov
Oleg
Site Admin
 
Posts: 2351
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am

Re: EMAIL SSL Fails

Postby Brad » Wed Jan 17, 2018 11:37 pm

Thanks = the error message depends ob the email client - it is not unique to Robotask,

Robotask error is:
E: 17/01/2018 10:49:30 PM: An established connection was aborted by the software in your host machine.
E: 17/01/2018 10:49:30 PM: An error occurred. Step #5 (POP3 Open).
E: 17/01/2018 10:49:30 PM: Task execution is aborted

There is no longer an urgency as I found a work around using stunnel.

In case any one else finds this thread
https://www.stunnel.org/
I needed to set my robotask server as localhost for it to work.
127.0.0.1 didn't work for me.

Using Eudora (I know it is an antique) I was also able to access gmail, but my email host provider failed using the same settings.
Same issue with robotask - as per the error above.

They use "SSL V3 and TLS 1.2 (this will be replaced by 1.3 soon)."


Thanks for your support.
Brad
 
Posts: 7
Joined: Sat May 01, 2010 5:00 am

Re: EMAIL SSL Fails

Postby SammyAlex » Wed May 23, 2018 9:23 pm

The same issue here
I'm going crazy.
I'm trying to use an SMTP connection to send email from a forum.
The email server is enabled and you run through webmail.
When I try to send an email through the forum the problems begin.
SammyAlex
 
Posts: 1
Joined: Wed May 23, 2018 8:58 pm

Re: EMAIL SSL Fails

Postby Oleg » Thu May 24, 2018 9:36 am

I'm trying to use an SMTP connection to send email from a forum.

Maybe I don't understand you...
How do you try to use SMTP to send from a forum? What forum?
Oleg Yershov
Oleg
Site Admin
 
Posts: 2351
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests